INTERTONY FESTIVAL 2021

BĄDŹ Z NAMI NA FESTIWALU LUB OGLĄDAJ ONLINE:
FACEBOOK YOUTUBE
My z doooobrą nowiną! Festiwal InterTony odbędzie się i to już niebawem! Zapraszamy Was 19 czerwca tradycyjnie na teren chojnickiego Kolejarza! Będzie nam niezmiernie miło na scenie gościć Dopelord, Tomasz LIPA Lipnicki, Tribute To Guzik (Moringa feat. Mały + JaNóż), Tyran, Haggemy oraz Snareset - przedstawiciela z Emsdetten w formule online. Przede wszystkim jednak nie możemy doczekać się Waszej obecności, bo to Wy tworzycie klimat tej imprezy, dla Was gramy już od 5 lat! Zleciało, ale się działo!
Bilety na wydarzenie są dostępne w różnych opcjach: pojedyczne lub grupowe (możesz zamówić maksymalnie 5 biletów).
Cena biletu to 30 zł. Liczba biletów jest ograniczona. Po przetworzeniu zamówień otrzymacie od nas prośbę o wpłatę na konto bankowe lub informację o wyczerpaniu puli biletów.
Wypełnij formularz i postępuj zgodnie ze wskazówkami.
KUP BILET

LINE-UP 2021

DOPELORD

STONER / DOOM METAL - POLSKA

TOMASZ LIPA LIPNICKI SOLO

HEAVY ROCK - POLSKA

TRIBUTE TO GUZIK

METAL / RAPCORE - POLSKA

TYRAN

THRASHCORE - POLSKA

HAGGEMY

HEAVY METAL - POLSKA

SNARESET

PUNK - NIEMCY

KONCERT ONLINE

Kokon1-kopia

V EDYCJA

KOKON // SAUTRUS // NEW WORLD DEPRESSION // ABILENE KID

Vader1 photo by Kate Bujas

IV EDYCJA

VADER // NEW WORLD DEPRESSION // OGOTAY // GROWN COLD // THE HOWLING EYE // LIZARD FIST // ENORMOUS - HIGH HOTEL

36717317_2062626813973293_6949778528317472768_o_2062626803973294

III EDYCJA

DECAPITATED // OCTOPUSSY // WEATHERED // MASS INSANITY // NO SHELTER // THE BLACK THUNDER // PERPETUAL

19222632_1898084770427499_626546787601600239_o

II EDYCJA

MATERIA // SAUTRUS // CHELSEA SMILE // MORINGA // TROOPS OF DOOM // ROCKET SHOTS // MINNESOTA // LAYO // DANOS

48796_b

I EDYCJA

TUFF ENUFF // MASS INSANITY // MIDNIGHT MOTEL // MIKE THE ROOSTER // COSMIC RADIATION // BAD MEAT // TANTRUM // NUCLEAR VIBE

GENEZA

W czerwcu 2006 roku do Chojnic po raz pierwszy przybyły zespoły z miasta partnerskiego Emsdetten w Niemczech. Projekty Ms HopeLess & the DesasterBoys i Out of the Blue wystąpiły w ramach Dni Chojnic, a ich członkowie szybko znaleźli wspólny język z muzykami chojnickiej sceny rockowej i metalowej.

W ten sposób rozpoczęła się współpraca muzyczna pomiędzy miastami partnerskimi, która objęła też holenderskie miasto Hengelo – oficjalnego partnera Emsdetten. Oprócz samych muzyków włączyły się w nią organizacje pozarządowe : Fundacja Rozwoju Ziemi Chojnickiej i Człuchowskiej, stowarzyszenia Rockinitiative Emsdetten i Dettenrockt oraz fundacje prowadzące centra młodzieżowe w Hengelo.

Współpraca obejmowała organizację wspólnych koncertów, warsztatów, festiwali, a także wymianę doświadczeń dotyczących pracy z młodzieżą, dzięki czemu w Chojnicach powstała przestrzeń do samodzielnej realizacji inicjatyw młodzieżowych – Samorządne Centrum Młodzieżowe.

PIERWSZA EDYCJA

18 czerwca 2016 roku grupa wolontariuszy Fundacji Rozwoju Ziemi Chojnickiej i Człuchowskiej wraz z przyjaciółmi z miast partnerskich Emsdetten (Niemcy) i Hengelo (Holandia) zorganizowała w Chojnicach pierwszą edycję plenerowego festiwalu muzycznego InterTony. Organizatorzy w ten sposób uczcili 10 lat współpracy muzycznej oraz 20 lat oficjalnego partnerstwa pomiędzy Chojnicami a Emsdetten.

Bezpośrednią inspiracją dla organizatorów jest festiwal przeciwko rasizmowi i dyskryminacji Dettenrockt organizowany w Emsdetten, w którego przeprowadzeniu co roku pomagają wolontariusze z Chojnic.

InterTony na stałe wpisały się w kalendarz wydarzeń muzycznych, przypadają na czerwiec i są jedną z najciekawszych imprez tematycznych w regionie. W jej organizację i realizację zaangażowanych jest 100 wolontariuszy z trzech krajów.

O historii współpracy muzycznej między miastami partnerskimi przeczytasz tutaj.

JAK DOJECHAĆ?

Stadion miejski 'Kolejarz 1926'